Σχετικά

Το 1922 ο Βασίλειος Κουρτίδης φέρνοντας από την Κωνσταντινούπολη την τέχνη και την εμπειρία του δημιούργησε  το εργαστήριο παγωτού και γιαούρτης. συγχρόνως παρήγαγε διάφορα γλυκά με βάση το γάλα όπως ρυζόγαλο, κρέμες, βουβαλίσιο καϊμάκι κ.α.

Το 1955 συνεχίστηκε από τον Εμμανουήλ Τσιπούρα ο όποιος με μεράκι και πολύ αγάπη κρατώντας την παράδοση  άρχισε να εξελίσσει την παραγωγή κυρίως του πρόβειου γιαουρτιού και του παγωτού και ιδιαίτερα της κρέμας παγωτού με βάση το πρόβειο γάλα το οποίο απόκτησε την φήμη στην πόλη αλλά και εκτός αυτής με πολλά βραβεία και επαίνους.

Το 1962 η επιχείρηση εγκαθίσταται στον σημερινό της χώρο και αναπτύσσεται συνεχώς.

Το 1999 μετά από μια μεγάλη πορεία εισέρχεται στην επιχείρηση η τρίτη γενιά όπου αναπτύσσει την παραγωγή γιαούρτης και με αγελαδινό γιαούρτη και με αγελαδινό 2% και στην παραγωγή παγωτού με νέες γεύσεις συνεχίζοντας την παράδοση δημιουργώντας το με βάση το πρόβειο γάλα , φυσικές ύλες, χωρίς να χρησιμοποιεί πρόσθετα , πηκτικά , βελτιωτικά, δεξτρόζη η άλλες ουσίες και συντηρητικά.

Το 2010 εγκαθίσταται στην επιχείρηση νέος τεχνολογικός εξοπλισμός με μηχανήματα τελευταίας γενιάς 

μεγαλώνοντας την παραγωγή και εξελίσσοντας την ποιότητα.

Το 2013 ξεκινά και η παραγωγή του παγωμένου γιαουρτιού(frozen yogourt) όπου η παρασκευή του γίνεται από το πρόβειο γιαούρτι κερδίζοντας τις πρώτες αναφορές στην αγορά!

Μετά από ένα σχεδόν αιώνα παρουσίας και συνεχών επενδύσεων θα προσπαθούμε να δημιουργούμε τα πιο αγνά προϊόντα ώστε να ενισχύσουμε την παρουσία μας στην αγορά της πόλης αλλά και περεταίρω.


Εγκαταστάσεις

Στο κέντρο της πόλης των Σερρών 400 μ. από την κεντρική πλατεία βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην οποία βρίσκονται και το κατάστημα λιανικής πώλησης και το εργαστήριο παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων και παγωτού , εξοπλισμένο με άρτιο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Παραγωγή γαλακτοκομικών

Στο εργαστήριο μας καθημερινά παράγουμε τους 3 διαφορετικούς τύπους παραδοσιακής γιαούρτης επεργάζοντας το νωπό γάλα ημέρας που παραλαμβάνουμε από τους παραγωγούς μας.

Παραγωγή παγωτού

Στο εργαστήριο μας παράγονται 30-35 γεύσεις παγωτού με φρέσκο πρόβειο γάλα και τα οποία όλα ψύχονται στους -40 βαθμούς και αποθηκεύονται στου -23 βαθμούς κελσίου στους ψυκτικούς θαλάμους.

created by e-studio.gr